top of page

Ouderworkshop 'in je eigen kracht'

Hey liefdevolle ouder,

Heb jij een tiener in huis, waar je soms de muren mee oploopt? Betrap je je zelf erop dat je vaak kwaad wordt, omdat je niet meer weet hoe je anders nog tot hem of haar kan doordringen?

Maak je je zorgen over hem of haar? Zie je dat hij of zij worstelt met zichzelf en een laag zelfbeeld heeft? Kan hij of zij regelmatig heel verdrietig, boos of angstig reageren?

 

Heb je er al verschillende opvoedingsboeken op nagelezen, maar zie je het bos door de bomen niet meer? Krijg je tegenstrijdige adviezen van je omgeving, waardoor je niet meer weet of je nu streng of mild moet zijn?

Of ben jij graag heel bewust bezig met het ouderschap en wil je graag meer weten over de ontwikkeling van jouw tiener en alles dat daarbij komt kijken?

 

Image by Christin Hume
Image by Thought Catalog

Omdat er zoveel informatie is, voelen we ons meer verantwoordelijk als het minder goed loopt met ons kind.

Dan is dat onze schuld toch? Maar laten we eerlijk zijn, we hebben niet altijd alles in de hand en zeker bij tieners heeft de ruimere omgeving ook een grote invloed op hen. Dus nee, het is niet allemaal jouw schuld, en je hebt niet
over alles controle
.

Met deze workshop leer jij hoe je ondanks de uitdagingen, die deze leeftijd en onze huidige maatschappij met zich meebrengen, toch een houvast kan zijn voor jouw kind, op een manier dat jij hen in hun kracht kan zetten.

Als liefdevolle betrokken ouder wil je vast niets liever dan dat. Met deze workshop krijg je ready to use voorbeelden, waar jij meteen mee aan de slag kan. Je staat stil bij de ouder die jij eigenlijk wil zijn en zal je beter kunnen inspelen op de noden van jouw tiener, waardoor straffen en belonen overbodig worden en jouw tiener zich beter begrepen zal voelen, meer geliefd en met meer vertrouwen in het leven zal staan.

 

Wat kan je verwachten van deze workshop? 

1

Ervaar meer rust in het ouderschap

Je zal meer rust kunnen ervaren in het ouderschap, omdat je meer zal kunnen vertrouwen op het groeiproces. Deze rust die je zelf uitstraalt zal ook effect hebben op de band met jouw tiener. 

2

Zelfsturend

Je zal je competenter en zelfzekerder voelen in het omgaan met het soms uitdagende gedrag van jouw tiener. Je zal als ouder ook beter in staat zijn om toekomstige problemen met je tiener gemakkelijker zelf aan te pakken. 

3

Met kennis over de sociaal- emotionele ontwikkeling

Je zal meer inzicht krijgen in de fases van de ontwikkeling van jouw tiener, welke vaardigheden hij of zij nog te leren heeft en hoe je hem of haar daarmee kan ondersteunen. 

Praktisch

Wat? Een drie uur durende workshop, waarbij je geïnspireerd wordt om anders te kijken naar jouw tiener en ervaringen kan uitwisselen met andere ouders.

Voor wie? Ouders van tieners vanaf 12 jaar. 

Kostprijs? 85 euro

Wanneer? Deze workshops zullen starten vanaf september. Ben je er graag bij? Zet je dan alvast op de wachtlijst door je aan te melden hieronder.

bottom of page